+ 473 31 65 70

Vochtbehandeling

Optrekkend vocht uit de fundering is naast hemelvocht een van de grootse schade veroorzakers aan een huis. Via de poreuze bouwmaterialen wordt het grondwater dat zouten bevat opgenomen en meegevoerd naar hoger gelegen geveldelen waar het water verdampt en de zouten kristalliseren. Dit is een proces dat continu in werking is en resulteert in het afbladeren van verf en pleisterwerk, alsook het verschijnen van schimmels onderaan de muren.

Door het injecteren van de muren juist boven het maaiveld wordt deze opwaartse stroom afgebroken zodat uw muren zoals bij nieuw metselwerk over een vochtkering beschikken die de zichtbare geveldelen binnen en buiten vrijwaart van de negatieve invloeden van zouten.

Wij beschikken over verschillende soorten injectiemanieren en injektiemiddelen die wij na een bezoek  afstemmen op jouw probleem.

Het waterdicht maken van gevels voor slagregen behoort ook ons takenpakket en ook hier stemmen wij onze hydrofuges af op de te behandelen ondergrond.

Vochtbehandelingen lijken in eerste instantie eenvoudig maar het is zeker nodig eerst een grondige analyse van het probleem te maken en dit kan enkel door doorgedreven vochtmetingen zowel van het muuroppervlak als van de binnenkant van de muur.

Wij beschikken over de meest geavanceerde technieken om het probleem en de herkomst ervan te omschrijven en zo de ideale oplossing uit te werken.

Onderzagen van muren

Onze ervaring in de vochtproblematiek leerde ons dat het voor sommige muren moeilijk zoniet onmogelijk is om te injecteren. Denk maar aan muren met holtes, oude zeer hard gebakken stenen die gebruikt werden om de binnenmuren op te trekken of muren die reeds geïnjecteerd zijn geweest en terug vocht doorlaten.
Aangezien deze muren niet gelijkmatig doordringbaar zijn kunnen de silaanconcentraten sommige plaatsen niet bereiken met alle gevolgen van dien. Sommige klanten hebben ook liever een visuele zekerheid dan al die mooie fabeltjes uit de vochtreclames.

Wij hebben een gepatenteerd zaagsysteem aangekocht en verder ontwikkeld speciaal voor het onderzagen van muren. De onderste voeg boven de vloer wordt onderzaagd en opgespied. Daarna worden er kunststofplaten of een zware DPC-folie aangebracht in de zaagsnede over de gehele breedte van de muur. Nadien wordt terug opgevoegd met een krimpvrije gehydrofobeerde mortel, zodat de stabiliteit in geen enkel geval in het gedrang komt.

Met dit systeem bieden we de absolute zekerheid voor het oplossen van uw vochtproblemen zonder ingrijpend kap of breekwerk. Door ons geavanceerd zaagsysteem kunnen we deze techniek aanbieden aan zeer concurrentiële prijzen die dikwijls onder de prijs van het injecteren liggen.

.

Foto's

 • 34
 • 100_1710_resized (Medium)
 • 100_1712_resized (Medium)
 • 121
 • 122
 • 123
 • 130
 • 131
 • 157
 • 161
 • 162