+ 473 31 65 70

Pleisterwerken

Het plaatsen van isolatie op buitengevels is meer dan ooit in!

Zowel voor nieuwbouw als voor renovatie wordt veelal voor dit systeem gekozen. Er zijn verschillende afwerkingen op het systeem mogelijk zoals steenstrips, gladde schilderafwerking, aangepaste kaleimortels  en het meest voorkomende is sierpleister als eindlaag.

Er kan voor een blauwsteenplint of een gepleisterde plint gekozen worden . Onderaan  worden geëxtrudeerde  platen geplaatst.  Deze platen hebben dezelfde isolerende eigenschappen maar zijn niet absorberend. Daarop wordt dan een sokkelprofiel geplaatst die  het vocht verder van de sokkel kan af  leiden.

Het volledig oppervlak van de gevel wordt bedekt met polystyreenplaten die zowel verlijmd als geplugd worden.  Pluggen worden verzonken aangebracht wat ons toelaat niets aan de isolatiewaarde te moeten afdoen. Op alle aansluitingen met ramen, dorpels en goten worden dan waterdichte overgangen voorzien zodat er geen vocht achter de platen of de pleister kan.

Dan wordt een eerste pleisterlaag met wapening aangebracht over het gehele geveloppervlak met extra aandacht voor hoeken en overgangen waar extra aangepaste wapeningsprofielen aangebracht worden. In ons systeem wordt enkel gewerkt met de schuifvaste  zware glasvezel wapening. Deze wapeningslaag wordt dan volledig uitgevlakt met aangepaste mortel. De siliconeharspleister die laatst aangebracht wordt is te verkrijgen in een onbeperkt kleurenpallet. Ook hier kiezen we terug voor de meest duurzame eindafwerking. Deze nanotechnologie harspleister is zelfreinigend en vele malen duurzamer dan de minerale systemen.

Alle aansluitstukken met gevels buren worden uiteraard voorzien in roestvrij staal.

Foto's

  • 100_2061
  • 100_2291
  • 100_2300
  • 100_2301
  • 100_2328
  • 100_2343